BehandlingarDitt första besök börjar med att vi tillsammans går igenom din hälsostatus som är en viktig del i underlaget för att bedömma

bästa sättet att behandla. Du kan även få tips och råd om ergonomi och träning.

Svensk klassisk massage


Behandling både i förebyggande och rehabiliterande syfte.

Kan ges som avslappning eller djupgående med tester och töjningar.


Massagen som behandlingsform är effektiv mot bland annat muskelspänningar, muskelvärk, stelhet, dålig rörlighet, ryggproblem och nackont. Dessutom motverkar och behandlar en professionell massagebehandling vanliga problem som ledvärk, stress och huvudvärk.
Lotorpsmetoden


En mycket effektiv metod för att behandla andningsproblem. Metoden bygger på manuella behandlingsmetoder och för bland annat följande åkommor har den ett mycket gott resultat:

Hosta, doftallergi, parfymallergi,astmaliknande åkommor där astma inte konstaterats.

Även personer med astma och KOL har stor nytta av behandlingen.

www.lotorpsmetoden.se

Koppning


Koppar av glas eller plast sätts fast med vakuumtryck och skapar en utdragande, rensande effekt. Ypperlig behandling för fascia-/bindvävsproblematik, och för att skapa djup cirkulation på ett stort område även mycket effektiv vid bl a idrottsskador, smärtproblem, fibromyalgi och axel-/ledproblem. Koppar används ofta i kombination med massage.
Swedish fascia vibes


En ny form av behandling av fascia / bindväv, som effektivt och skonsamt ökar rörlighet och avslappning, förbättrar cirkulationen och ökar vätskeflödet.Kinesiologytape


Tejpen skapar små upphöjningar i huden, minskar trycket på receptorer och ger en ökad cirkulation, vilket i många fall leder till smärtlindring. Ett bra komplement till massagen föt t ex ryggsmärta, hopparknä, löparknä, AC-ledsmärta, hälsporre, muskelbristningar mm.


Kontraindikationer

Vid pågående infektion, feber, benskörhet, hjärtsjukdom, blodpropp, eller andra svåra tillstånd.

Massage skall även undvikas vid öppna sår, områden med inflammation, stora blåmärken eller benbrott.


Tengnergatan 5

568 30 Skillingaryd


info@ergovital.se

070-688 02 66